Ráj mrtvých dětí

Výborný knižní tip, vřele doporučuji jako doplněk na přeplněná dětská hřiště.

Jak už z názvu vyplývá, je to drama. O to více, že se týká církve a dětí. Ihned v první kapitole Vás zastihne dokonalý popis nalezené mrtvoly, dle čtenáře jasná vražda, ale zápletka je v tom, že je případ vyšetřován jako sebevražda. A záhy druhá, i když jinak provedená vražda? Nebo sebevražda?  Nápadně si podobná s první. Případy spojuje i to, že mrtví byli členové diecéze a hlavně nezletilí. Vše vyšetřuje kněz Wagner, s dnes již bývalou policistkou Steinbachovou, která má jisté zkušenosti s podobnými případy. Její minulost, profesní i soukromá, není úplně ukázková.

Vyšetřování případů je zavede až k vysoce postaveným hodnostářům církve a k pedofilním praktikám diecézi. Oběma vyšetřovatelům půjde záhy o život, jelikož jsou na správné stopě pachatelům. Vše souvisí se vším a tak brzy do sebe začnou zapadat události jako puzzle. Diecéze se snaží tradičně vše ututlat před veřejností i policií, jelikož skandálů bylo v církvi vždy dost a postoj veřejnosti k této instituci je značně podezřívavý.

Roxanna Hill, autorka knihy, na zadní straně podotýká, že je to první případ Wagnera a Steinbachové. A já podotýkám, že první u nás přeložený. V Německu je spisovatelka populární a má za sebou již mnoho titulů.

Napsat komentář

Website Powered by WordPress.com.

Nahoru ↑